Pocinčavanje

Bravarija je umjetnost i način života kroz povjest čovjećanstva

U ovoj galeriji slika su detaljno prikazani postupci pripremanja površine i pocinčavanje.

  • priprema
  • odmašćivanje
  • nagrizanje u kiselini
  • neutraliziranje kiseline u lužini i ispiranje u vodi (2-4 sata)
  • sušenje u peći na 80°C
  • cink u nabavnom stanju (u bazen s talinom se ubacuje i dio olova zbog lakšeg čišćena)
  • uranjanje u talinu cinka i polagano vađenje (neprekidno se uklanja troska s površine)
  • pocinčavanje sitnih izradaka u rešetkastim kantama pa odvajanje cinka u centrifugi
  • talog s dna i troska s površine taline cinka idu u daljnju preradu za umjetna gnojiva
  • burna reakcija kiseline i taline cinka (nije neutralizirana kiselina s proizvoda)

Ne posjedujemo vlastitu cinčaonu, no vršimo usluge pocinčavanja u jednoj domaćoj tvrtki s kojom imamo blisku suradnju već godinama.
Posebno se zahvaljujemo:

prof. Antunu Babiću, dipl. ing. strojarstva

info: www.osnove-strojarstva.com